SPSNG Stichting Papoea Steunfonds Nieuw Guinea







foto Stichting Papoea Steunfonds (SPS) komt op voor de belangen van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Guinea.
Dit doen ze door projecten te ondersteunen die ten goede komen aan de bevolking van De SPS, Stichting Papoea Steunfonds, is opgericht op 11 september 1987 en ingeschrevenbij de Kamer van Koophandel onder nr. 41096973. De oprichters waren Wilco Buiter, Henk van Es, Adri Poortvliet en Henk Willemsen, ex NNG militairen van het 6e Infanteriebataljon Regiment Oranje Gelderland dat van 1960 tot en met 1962 in het voormalig Nederlands Nieuw Guinea gediend heeft. De doelstelling van de stichting is o.a. het verlenen van humanitaire hulp aan de bevolking van het huidige Papua. Wij hebben in de afgelopen jaren een bijdrage kunnen leveren aan de volgende projecten:

*weeshuis Sentani, 250 kinderen, via Provinciaat Minderbroeders Franciscanen
*verzorging lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen in Merauke
*schoolproject in Sorong via Pater Tromp van de Augustijnen
*Project Biak
*water project plus, kliniek Dhr. j Weggemans, diverse projecten
*oogzorgproject van Dr. Oei, via stichting Obela
*vrouwenproject Jayapura via Mw. Oei en Roza
*water- en schoolproject in Manokwari
*schoolproject in Fak-Fak
*schoolproject in Kaimana

De financiële middelen bestaan uit donatie’s en inkomsten uit de verkoop van artikelen met onze stand op reünie’s, pasars
Onze stichting is laagdrempelig, met lage kosten, er blijft niets aan de strijkstok hangen! Het bestuur doet zijn werk uit idealisme. Gelden naar Nieuw Guinea gaan d.m.v. ex-militairen die het land waar ze destijds gediend hebben nogmaals bezoeken. Onnodig te zeggen, dat we deze mensen goed kennen. Het geld komt dus rechtstreeks op de goede plaats. Een andere weg is via de missionaris die hier in Nederland op verlof is. We kennen er nog uit de periode 1960! Van de financiën wordt verslag gedaan in  Jaarlijkse Nieuwsbrief. Ook wordt onze financiële verslaggeving opgenomen in het Verslag Fondsenwerving van het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving).
Uw gift kunt u overmaken op GIRO NL55INGB0000006887 t.n.v. SPS. Bij voorbaat dank!

Ned. Nieuw-Guinea behoorde vroeger tot Ned. Oost-Indië. In de 60er jaren maakten wij er Ned. Nieuw-Guinea van en Soekarno noemde het Irian Barat. In 1963 werd het Irian Jaya en tegenwoordig heet het Papoea.

aantal bezoekers die mijn site bezocht hebben